Меню
Остання редакція: 18 жовтня 2017

День юриста України

Щорічно 8 жовтня юристи, правознавці – усі ті, хто обрав своєю життєвою місією служіння справедливості та законності – відзначають Всеукраїнський день юриста. Його дата була встановлена за Указом Президента № 1022/97 від 16.09.1997 р.

8 жовтня вітають тих, чия робота пов’язана з правозахисною діяльністю. День юриста України об’єднує адвокатів, нотаріусів, працівників судочинства, науковців, всіх хто вибрав юридичну освіту і захищає права і свободи громадян.

На кафедрі соціально-гуманітарних і правових дисциплін УНУС з нагоди цього свята 05 жовтня 2017 року відбулося засідання наукового студентського правового гуртка, головною метою якого було забезпечення єдності виховання та правової освіти студентів, вироблення єдиних поглядів на проблему правового виховання громадян, удосконалення педагогічних форм і методів право-виховної роботи зі студентами, формування у громадян високої правової свідомості, взаємодія з юридичними організаціями міста. Основним завданням було ознайомлення студентів з основними юридичними документами з питань захисту прав людини, пропаганда юридичної професії, виховання поваги до законів України.

З науковими доповідями, які висвітлюють проблеми правового виховання людини, становлення і розвитку демократії та громадянського суспільства, охорони інтелектуальної власності в Україні виступили студенти різних факультетів, зокрема слід зазначити кращі доповіді:

1. Гонтаренко А. В. студентка факультету лісового і садово-паркового господарства 11-м-сп групи на тему: «Проблеми охорони інтелектуальної власності в Україні», науковий керівник кандидат педагогічних наук, ст. викладач Поліщук О. А.

2. Сухецька А. С. студентка факультету лісового і садово-паркового господарства 11-м-сп групи на тему: «Проблеми захисту авторських прав в інтернеті», науковий керівник кандидат педагогічних наук, ст. викладач Поліщук О. А.

3. Сотула В. М.  студентка факультету менеджменту 21-гр групи на тему: «Особливості становлення й розвиток демократії в Україні», науковий керівник кандидат історичних наук, ст. викладач Коваленко-Чукіна І. Г.

4. Балашова К. М.  студентка факультету менеджменту 21-гр групи на тему: «Поняття та мета покарання як форми реалізації кримінальної відповідальності», науковий керівник кандидат історичних наук, ст. викладач Коваленко-Чукіна І. Г.

До уваги присутніх також був представлений студенткою  факультету менеджменту 31-м групи Заблоцькою М. О. фільм «Історія виникнення Конституції України» та підготовлена презентація студенткою  факультету менеджменту 31-м групи Гончаренко К. Ю.на тему: «Цікаві факти про закони різних країн світу», науковий керівник кандидат юридичних наук, доцент Машковська Л. В.

На завершення, студенти подякували усім організаторам та учасникам заходу за їх старанну працю, щире прагнення професійної підготовки майбутніх фахівців своєї справи, та за незабутні враження від навчання в Уманському національному університеті садівництва.