Меню
Остання редакція: 21 вересня 2017

Музей історії та побуту українського народу в стінах рідної Альма Матері

18 вересня відбувся семінар-екскурсія в аудиторії №207 для першокурсників 11о та 11ф групи, які наочно ознайомилися з побутом та звичаями українського народу. Заняття провела кандидат історичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін - Костюк М.В. На семінарі студенти знайомилися із традиціями та звичаями українського народу в минулому та сьогоденні.

Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них -світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність духовної культури окремої людини та народу взагалі. Викладач висвітлює роль рушника не лише як неодмінного атрибуту весільного обряду, а й як життєвого символу України. Багатющий скарб звичаїв нашого народу ми отримали в спадок і мусимо зберегти його, нічого не втративши, передати нашим дітям, щоб не перервався зв'язок поколінь, щоб зберіглася генетична пам'ять нашого народу.

Студенти були вражені, що існує та функціонує така потужна аудиторія №207 - справжній музей історії та побуту українського народу і в стінах УНУС.