Меню
Остання редакція: 12 грудня 2016

На факультеті менеджменту УНУС відбулась репрезентативна науково-практична конференція

За спільної ініціативи кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського національного університету садівництва та Уманської парохії Собору Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви 22 листопада 2016 року в 233 аудиторії університету відбулась науково-практична конференція під назвою «Спочатку було… чисто: людина у пошуках примирення з природою, суспільством та собою». Конференція мала масштабний представницький загальнотеоретичний та науково-практичний характер, оскільки її учасниками були подані наукові доповіді з різних царин духовного, соціально-гуманітарного та філософсько-екологічного знання про людину, природу, суспільство і світ. Вступним словом під назвою «Духовна філософія в контексті глобалізаційних викликів ІІІ Тисячоліття» роботу науково-практичної конференції відкрив доктор філософських наук, професор, професор кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін УНУС П.М.Ямчук. Далі слово було надане аспірантці кафедри овочівництва УНУС Н.О.Остапенко, яка презентувала доповідь на тему «Генетично модифікована їжа». Наступним виступаючим стала аспірантка кафедри лісового господарства УНУС Анастасія Коджебаш, яка представила учасникам конференції доповідь на тему «Взаємозв’язок довкілля і паркових насаджень». Аспірантка і викладач кафедри екології та безпеки життєдіяльності УНУС Ю.Ю.Костенко ознайомила присутніх із доповіддю на тему «Проблеми екологічної освіти». Слід одразу зазначити, що всі названі вчені-доповідачі продемонстрували не лише високий фаховий рівень, а й яскраво й дохідливо роз’яснювали присутнім ключові аспекти заданих молодим вченим запитань.

З доповіддю «Ініціативи щодо збереження Творіння», яка викликала жваву та зацікавлену дискусію виступив референт Бюро з питань екології Київської Архиєпархії УГКЦ священноєрей Роман Романович. Настоятель  Уманської парохії Собору Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви священноєрей Дмитро Белей презентував доповідь з яскравою назвою й не менш яскравим змістом «Який світ ми прагнемо передати тим, хто прийдуть після нас?» Багато доповідей супроводжувалися прекрасними відеоматеріалами, яскравими коментарями до них.

  Не можна не скласти щиру подяку за організаційну, науково-технічну роботу з підготовки проведеного заходу заступникові декана з виховної роботи факультету менеджменту УНУС, доценту Л.О.Кустріч, кандидату історичних наук, старшому викладачеві кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін О.П.Гарбар, старшому лаборанту Д.О.Баранцевичу, які на гідному рівні забезпечили проведення даної конференції.

 

Ямчук Павло Миколайович

 доктор філософських наук, професор, професор кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського національного університету садівництва