Меню
Остання редакція: 15 квітня 2020

«Філософія саду і садівництва в українській культурі: джерела та новітні інтерпретації.»

КАФЕДРА СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ І ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН ПРОВЕЛА МІЖНАРОДНУ НАУКОВО-ПРАКТИЧНУ КОНФЕРЕНЦІЮ

    Кафедрою соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського національного університету садівництва було проведено Четверту Міжнародну науково-практичну конференцію «Філософія саду і садівництва в українській культурі: джерела та новітні інтерпретації.» Співорганізаторами конференції виступили Академія імені Якуба з Парадижу в Гожуві Великопольському (Польща) та Гродненський державний аграрний університет (Республіка Білорусь). Цього року конференція проводилось в інтернет-форматі, що жодним чином не позначилось на високому рівні та значущій фаховій компетентності представлених учасниками доповідей і повідомлень.

   Робота конференції тривала за наступними напрямами:  «Концептуальна тріада «Сад-Садівництво-Садівничий» у духовно-філософському та цивілізаційному дискурсі; «Сад і садівництво в світовій культурі: джерела, ґенеза, сучасний контекст»; «Актуальні проблеми соціально-гуманітарних і правових дисциплін в аграрному вузі»; «Духовно-інтелектуальне садівництво: дитячий садок – школа – вищий навчальний заклад»; «Методологічні та методичні проблеми вищої аграрної освіти». 

    На конференції були представлені наукові праці з широкого спектру  гуманітарних і не лише досліджень. Зосібна, репрезентувались цікаві й неординарні доповіді з філософії, актуальних проблем садівництва, історії,  музеєзнавства, історії науки і техніки, правознавства, педагогіки, психології, біології, мовознавства, літературознавства. Масштабність здійсненої роботи засвідчує рівень учасників, серед яких присутні доктори й кандидати наук і молоді вчені, що лише розпочинають свою плідну й багатогранну діяльність на ниві наукового пізнання.