Меню
Остання редакція: 09 жовтня 2019

День юриста!

Традиційно 8 жовтня в Україні відзначається професійне свято юристів, усе життя яких підпорядковано гаслу: «Знати право, служити праву, захищати право».

За ініціативи кандидата педагогічних наук, доцента О.А. Поліщук на кафедрі соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського НУС з нагоди цього свята відбулося засідання наукового студентського правового гуртка, головним завданням якого було формування у студентів правової культури, впевненості у справедливість вимог Конституції України, українського законодавства, необхідності добровільного їх виконання, здатності мотивувати свої вчинки та рішення, які не суперечать діючому законодавству. В основі цього було сприяння становленню активної позиції студентів щодо реалізації прав і свобод людини і громадянина, формування правосвідомості та правової культури, готовності дотримуватися і виконувати закони і вимоги Конституції України, пропаганда юридичної професії, яка є нині дуже важливою, адже саме на правознавче співробітництво покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення.

З науковими доповідями виступили студенти різних факультетів, зокрема слід зазначити кращі доповіді:

  1. Мокроус В.А., студентка інженерно-технологічного факультету 21-т групи  на тему: «Конституційні права і свободи людини і громадянина в Україні», науковий керівник кандидат педагогічних наук, доцент О.А.Поліщук.

  1. Ляшенко Ю. Ю., студентка інженерно-технологічного факультету 21-т групи  на тему: «Історія прийняття Конституції України – Основного Закону держави», науковий керівник кандидат педагогічних наук, доцент О.А. Поліщук.

До уваги присутніх також було представлено низку презентаційних робіт: «Що таке Конституція?», «Як створюється Конституція?» та «Конституційні права: міфи і реалії».

На завершення  доцент О.А. Поліщук подякувала всім присутнім, зокрема студентам-доповідачам, які активно допомагали та презентували свої наукові праці.