Меню
Остання редакція: 20 жовтня 2022

ХIІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ "МЕНЕДЖМЕНТ ХХІ СТОЛІТТЯ: ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ"

   20 жовтня 2022 р. в Уманському НУС відбулася ХIІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи», в роботі якої прийняли участь НПП кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін факультету менеджменту. Науковий форум проводився  в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM. 

   До уваги учасників конференції на пленарному засіданні від кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін була представлена доповідь доцента Костюк М.В. на тему: «Виставкова діяльність Уманського училища садівництва як спосіб розповсюдження сільськогосподарських знань в Черкаському краї (друга половина XIX ст.)».

   У науковій розвідці досліджена виставкова діяльність як один із способів популяризації  аграрних знань позашкільним шляхом на прикладі роботи Уманського училища садівництва в кінці ХIХ ст. у контексті історії становлення та розвитку регіональної аграрної науки й освіти. Підкреслено, що винятково важливу роль в позашкільній пропаганді фахових знань відіграла активна виставкова діяльність Уманського училища садівництва, яке здійснюючи значну просвітницьку роботу в регіоні, за значні досягнення в сільському господарстві та надані зразкові експонати неодноразово нагороджувалося золотими та срібними медалями, іншими почесними нагородами, сприяло розвитку та вдосконаленню всіх галузей аграрного виробництва Черкаського краю. Наголошено, що в загальній системі агрономічної допомоги селянському господарству, виставкова діяльність як форма позашкільної освіти, займала важливе місце та сприяла розвитку тогочасної сільськогосподарської освіти та науки. 

   Далі робота конференції продовжилася у форматі секційних засідань. У роботі секції «Соціальні, філософські, політичні та правові проблеми формування громадянського суспільства в Україні» з доповідями виступили: Машковська Л.В., к.ю.н., доцент, завідувач кафедри («Трудовий фріланс в Законі»); Поліщук О.А., к.ю.н., доцент («Господарська діяльність в умовах війни: реалії та особливості ведення»); Ямчук  П.М, д.ф.н., професор («Олександр Довженко в ХХІ столітті»); Доморослий В.І., к.і.н., доцент («Генеза поняття «війна»: теоретико-методологічний аналіз»); Білошкурська З.П., к.ю.н., доцент (‹‹Правове регулювання лібералізації на ринку праці››); Коваленко-Чукіна І.Г., к.і.н., доцент («Менеджмент персоналу в умовах воєнного стану»).

   Результати роботи конференції та збірник матеріалів у PDF-форматі будуть оприлюднені на сайті університету.

   Дякуємо всім учасникам !  Бажаємо якнайшвидшої перемоги,  доброго здоров’я та нових наукових звершень під мирним небом України! 

Костюк М. В., к.і.н., доцент