Меню
Остання редакція: 17 жовтня 2024

КАФЕДРА СОЦІАЛЬНО-ГУМАНІТАРНИХ І ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН УМАНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕСИТЕТУ САДІВНИЦТВА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У РОБОТІ ХІV ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ «МЕНЕДЖМЕНТ ХХІ СТОЛІТТЯ: ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ»

   Кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського національного університету садівництва взяла активну участь у XIV Всеукраїнській науково-практичній конференції «Менеджмент XXI століття: проблеми і перспективи», яка відбулася 17 жовтня 2024 року на факультеті менеджменту УНУС. Ця подія, згідно з багаторічною традицією, об’єднала відомих науковців і практиків з різних сфер управління, які долучилися до планерних та секційних засідань.

   На пленарному засіданні з презетацією виступила Олена ПОЛІЩУК з темою «Аналіз  практики та рекомендації щодо правових аспектів забезпечення прав людини в умовах російсько-української війни.» Право на життя закріплене і національним законодавством. України, зокрема статтею 27 Конституції України чітко визначено, що «Кожна людина має невід’ємне право на життя. Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Обов’язок держави – захищати життя людини. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя і здоров’я інших людей від протиправних посягань».

   На секційному засіданні, де брали участь науковці кафедри, з доповідями виступили:

Людмила МАШКОВСЬКА «Правові відносини як визначальна категорія юридичного мислення»

Ірина КОВАЛЕНКО-ЧУКІНА «Аналіз правових проблем у садівничій галузі України»

Валентин ДОМОРОСЛИЙ «Українська політична еліта доби національно-визвольних змагань середини ХVII pст.»

Зінаїда БІЛОШКУРСЬКА «Правове забезпечення відповідальності за службові злочини: службову недбалістьта службове підроблення.»

Мая КОСТЮК «Окремі аспекти розвитку аграрної науки та освіти в німецькомовних публікаціях: короткий історіографічний огляд»

Юлія СИТНИК «Значення ідентичності в умовах посттоталітарного суспільства».