Меню
Остання редакція: 02 березеня 2017

Кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін взяла участь у Всеукраїнському флеш-мобі з нагоди 203 річниці з дня народження Тараса Шевченка

  З ініціативи Голови Луганського об’єднання  Всеукраїнського товариства «Просвіта» Володимира Семистяги та за активної підтримки голови університетського осередку «Просвіти», проф. Ю.О. Кисельова в Уманському національному університеті садівництва відбулась літературно-мистецька акція на підтримку єдності України й, зокрема, українського руху на тимчасово окупованих територіях. Акція була присвячена відзначенню 203 річниці з дня народження найбільшого українського поета й мислителя – Тараса Шевченка та Дню рідної мови. Учасники акції – члени університетського осередку «Просвіти»  передали слова підтримки українцям на окупованих територіях, зичили миру, добра й злагоди всім і вільним, і поки що поневоленим українцям. Проф. Ю.О.Кисельов прочитав яскраву власну поезію, присвячену генієві. Після щирого виконання поезії «Холодний Яр», прекрасно акапельно  виконав  пісню на слова Т.Г.Шевченка «Така її доля» доцент кафедри плодівництва і виноградарства В.П.Майборода.  Студентка 4 курсу спеціальності екологія факультету плодоовочівництва і захисту рослин Єлизавета Заленська виразно і яскраво прочитала улюблені поезії Т.Г.Шевченка.

   Від кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін слово тримав доктор філософських наук, професор П.М.Ямчук, який прочитав свою улюблену поезію з доробку геніального поета – «Стоїть в селі Суботові» та поділився міркуваннями стосовно минулого й перспектив українського буття. Проведений захід був зафільмованим телерадіокомпанією «Умань» і був показаним на міському телебаченні в День рідної мови.

Павло Миколайович Ямчук

доктор філософських наук, академік АН ВО України, професор,

професор кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін  Уманського національного університету садівництва