Меню
Остання редакція: 12 грудня 2019

КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ: «ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ ЯК ФАКТОР АВТОРИТЕТУ ТА СТАБІЛЬНОСТІ ДЕРЖАВИ»

В середу, 11 грудня 2019 року, тривали наукові та навчально-освітні заходи, запроваджені кафедрою соціально-гуманітарних і правових дисциплін Уманського національного університету садівництва з нагоди Всеукраїнського тижня права. Цього разу вони були присвячені багатоаспектному висвітленню проблемно-тематичного кола питань, пов’язаних із ідейним світом формування правосвідомості українських громадян в новітню епоху. До проведення цих масштабних заходів долучилися кафедри факультету менеджменту Уманського НУС. Захід розпочався, а це вже стало доброю традицією – несподівано й творчо. Всі присутні студенти, викладачі, гості, яких зібралось чимало, були запрошеними… до «зали суду». «Суддя», «прокурор», «адвокати», «обвинувачувані» були абсолютно переконливими у своїх виступах та аргументаційній базі. Їхні виступи відзначалися не лише суто юридичною точністю, а й яскравим вжиттям у ролі своїх персонажів. Погодьмось: це теж вагома риса креативного заходу,який проводиться не формально, а заради справжньої навчальної  мети, що нею є прищеплення провідних первнів праворозуміння найширшим верствам української спільноти .

     Після справедливого вироку, винесеного «суддею», робота продовжилась обговоренням таких проблемних тем як: «Адміністративно-судові відносини», «Історія реформи державного управління», «Права в ресторані», «Мова права». Слід зазначити, що всі названі вище доповіді викликали зацікавлення і дискусії присутніх як  юних студентів так і авторитетних вчених.

Підсумовуючи роботу наукового заходу, завідувач кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін, кандидат юридичних наук, доцент Л.В.Машковська щиро подякувала організаторам та учасникам творчого процесу і побажала всім присутнім подальших успіхів та наукових досягнень.

Доктор філософських наук, професор,

професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін

Уманського національного університету садівництва            Павло Ямчук