Меню
Остання редакція: 14 грудня 2018

Круглий стіл з працівниками правоохоронних органів з питань реалізації і захисту прав людини

З 10 по 14 грудня в Уманському національному університеті садівництва було проведено ряд заходів з нагоди Всеукраїнського тижня права, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 р.

 Одним з етапів цих заходів стала зустріч студентів Уманського НУС 11 грудня 2018 р з представниками відділу зв’язків з громадськістю Уманського міського відділу національної поліції  України.

В ході зустрічі, представниками правоохоронних органів, було висвітлено історію становлення Загальної Декларації з прав людини, було розкрито зміст положень розділу ІІ Конституції України «Права, свободи та основні обов’язки людини і громадянина, зроблена порівняльна характеристика прав людини і громадянина за Конституцією України із положенням Загальної Декларації ООН з прав людини.

В ході лекції, яка швидше нагадувала діалог, лунали посилання на міжнародні конвенції, ратифіковані нашою державою, в галузі боротьби із дискримінацією в галузі освіти. Окремо було зазначено за права та обов’язки студентів ВНЗ у відповідності  до вимого українського законодавства і проблемні моменти учасників освітнього процесу, які трапляються на практиці.

Працівник поліції також інформував студентів про розміри штрафів і терміни ув’язнення за кожне окреме правопорушення.

Перед завершенням, лектору були поставлені питання, в процесі відповіді на які відбулася дискусія на тему реалізації прав людини за умов як мирного часу так і часткового військового стану.

Зустріч була цікавою, змістовною і хочеться сподіватися що її результатом буде зростання правової освіти студентської молоді.