Меню
Остання редакція: 10 грудня 2019

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ

У рамках Всеукраїнського тижня права в Уманському НУС, на кафедрі соціально-гуманітарних та правових дисциплін було проведено урочисте засідання наукового студентського гуртка з правових дисциплін, присвячене Міжнародному дню прав людини, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини у 1948 році.

Відкрила засідання керівник наукового студентського гуртка з правових дисциплін кандидат педагогічних наук, доцент О.А. Поліщук ознайомивши присутніх із основаними положеннями Декларації, які включені багатьма країнами у своє базове законодавство і конституції, принципи якої лежать в основі багатьох пактів, конвенцій і договорів з прав людини, укладених з 1948 року.

Під час засідання з науковими доповідями виступила низка студентів різних факультетів, які охопили питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття та сутності прав людини, основних механізмів їх захисту в Україні та Європейському Суді, зокрема, слід зазначити, кращі доповіді таких студентів як: В.А. Мокроус на тему: «Права людини», І.М. Бурли на тему: «Права людини і правосуддя в Україні», Ю.Ю. Ляшенко на тему: «Захист прав людини в Європейському Суді», А.Ю. Яковишиної на тему: «Права та обов’язки студентів».

               

                    

У роботі наукового студентського гуртка взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, зокрема – завідувач кафедри, доцент Л.В. Машковська, професор П.М. Ямчук, доценти М.В. Костюк, О.П. Гарбар, З.П. Білошкурська та ст. викладач І.Г. Коваленко-Чукіна.