Меню
Остання редакція: 17 грудня 2020

Засідання присвячене сьомій річниці з початку Революції Гідності

9 грудня 2020 р. в Уманському національному університеті садівництва кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін разом із студентами, членами історичного гуртка провели засідання присвячене сьомій річниці з початку Революції Гідності.

На початку засідання учасники вшанували пам'ять Героїв небесної Сотні хвилиною мовчання. Зі вступним словом до студентів звернувся керівник гуртка, доцент В.І. Доморослий.

Він нагадав студентам хронологію подій «Майдану», свої власні враження від побаченого, передав слова тих людей, які знаходилися в епіцентрі розгортання кровавих подій. Про те, як люди відчайдушно боролися за свої права і свободи та стали одним цілим у боротьбі за гідне майбутнє. Підтвердженням цього стали виступи студентів 11-ЛГ групи Л. Согонян,   В. Кудрявцева, та студентки 11-СП групи Ю. Кузьменко про Героїв Небесної Сотні, вірменина С. Нігояна, білоруса М. Жизневського, українця, випускника нашого навчального закладу В. Васільцова, які віддали своє життя за перемогу ідеалів свободи, справжньої, а не декларованої Незалежності, за формування новітньої української нації.

Далі засідання продовжилося переглядом фільму «П’ять портретів Майдану». Автори не використовували гучних слів, кадри з гарячих точок говорили самі за себе. Сльози, біль, кров та постріли. Від побаченого стискалися серця.

Завершила виступ доцент кафедри М.В. Костюк, яка зупинилася на уроках та наслідках Майдану.

Студенти залишилися під враженням від побаченого. Подивившись в їх очі, одразу стає зрозуміло, що Україна не забуває своїх Героїв. ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!!