Меню
Остання редакція: 12 березеня 2024

Онлайн-вебінар «Антикорупція та доброчесність»

В рамках сприяння розвитку педагогічної майстерності викладачів Уманського національного університету 

садівництва 12 березня 2024 року, уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в УНУС, Людмилою МАШКОВСЬКОЮ, було проведено онлайн - вебінар на тему: «Антикорупція та доброчесність».

Антикорупція та доброчесність – фундаментальні засади розбудови суспільства та розвитку України.

Адміністрація університету приділяє особливу увагу впровадженню та посиленню антикорупційних стратегій, щоб забезпечити доброчесність в УНУС. Запровадження ефективної системи контролю та регулярні навчання персоналу є ключовими кроками для забезпечення прозорості та доброчесності.

Ефективна протидія корупції неможлива без глибокого, науково обґрунтованого аналізу причин виникнення корупції, чіткого розуміння сутності цього явища. Від правильного розуміння сутності корупції значною мірою залежить формування стратегії і тактики антикорупційної діяльності, постановка її цілей, визначення сил і засобів протидії.

Під час проведення заходу, учасники мали змогу – поглибити та підвищити знання з питань: що вважається корупцією, як корупція проявляється, які чинники сприяють у запобіганні корупційних правопорушень, яку роль відіграє правосвідомість особи у запобіганні корупційним проявам, хто і як здійснює антикорупційну діяльність в УНУС, що таке доброчесність і як її формувати.

Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в УНУС звернена увага працівників, особливо тих, які займають адміністративно-господарські посади та/або виконують організаційно-розпорядчі функції, про доцільність проходження онлайн-курсів: «Корупція-off: як боротися з корупційними ризиками у вищій освіті», та «Зрозуміло про конфлікт інтересів», посилання на які розміщені на офіційному сайті університету в розділі «Антикорупційна діяльність».

Антикорупційна обізнаність серед викладачів є необхідною частиною програми із забезпечення принципів доброчесності в системі вищої освіти. Такі заходи допомагають забезпечити реалізацію державної політики з подолання корупції, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції.

 

Людмила МАШКОВСЬКА

уповноважена особа з питань запобігання

та виявлення корупції в УНУС

к.ю.н., доцент