Меню
Остання редакція: 07 жовтня 2024

ПРАВОВИЙ ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ НА ТЕМУ: «ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ»

Щороку 8 жовтня ми відзначаємо День юриста — свято тих, хто присвятив своє життя служінню праву та правосуддю. Ця дата є нагодою вшанувати всіх, хто допомагає людям розв’язувати правові питання, захищає та гарантує справедливість у суспільстві.

Напередодні свята на кафедрі соціально-гуманітарних та правових дисциплін Уманського НУС було проведено засідання правового дискусійного клубу за безпосередньої ініціативи та під головуванням кандидата педагогічних наук, доцента Поліщук Олени Анатоліївни за участі науково-педагогічних працівників кафедри – завідувача кафедри, кандидата юридичних наук, доцента Машковської Людмили Володимирівни і кандидата історичних наук, доцента Коваленко-Чукіної Ірини Григорівни та здобувачів вищої освіти різних факультетів Уманського НУС. Метою даного заходу було інформування студентської молоді про права та обов’язки людини і громадянина для підвищення правової культури юнаків та дівчат.

Даний захід проходив у три етапи. На першому етапі з науковими доповідями виступила низка студентів, а саме: Свіщенко Марія «Особливості формування правової культури: теоретичні аспекти», науковий керівник -доцент Поліщук О.А., Данило Варич «Правове регулювання використання та утилізації пестицидів» науковий керівник - доцент Машковська Л.В., Савранська Юлія «Особливості забезпечення належних і безпечних умов праці» науковий керівник - доцент Коваленко-Чукіна І.Г. 

Другим етапом даного заходу була демонстрація відеоролика на тему: «Конституція України – надійний гарант забезпечення прав і свобод людини».

Одним із найцікавіших був етап проведення інтерактивних ігор «Правовий ребус», «Правовий лабіринт», де учасники команд пригадали правові терміни, які використовуються у судовій практиці, студенти не тільки використовували знання отримані на заняттях з правознавства та інших правових дисциплін, а й діяли в команді, висловлювали свою позицію та знаходили відповіді на невідомі їм до цього запитання.

Підсумовуючи засідання, слід зазначити, що доповіді здобувачів вищої освіти було представлено на високому науковому рівні, висвітлено основні моменти формування правової культури людини і громадянина, використання та утилізації пестицидів, забезпечення належних і безпечних умов праці і рекомендовано тези наукових доповідей опублікувати у збірнику студентських наукових праць Уманського НУС.

 

Керівник наукового студентського гуртка

з правових дисциплін кафедри соціально-гуманітарних і

правових дисциплін Уманського НУС, доцент О.А. Поліщук