Меню
Остання редакція: 07 жовтня 2022

ПРАВОВИЙ ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ НА ТЕМУ «ГЛОБАЛЬНІ ТА РЕГІОНАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ПОРУШЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ І ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ»

   8 жовтня в Україні відзначається Всеукраїнський День юриста. Це свято стосується кожного, хто у той чи інший спосіб пов'язаний з юридичною діяльністю. У цей день всі вітають суддів, прокурорів, адвокатів, юрисконсультів, нотаріусів, викладачів  правових дисциплін, науковців та інших фахівців, що працюють у сфері права.

   Професійне свято юристів в Україні відзначається з 1997 року. Засноване свято було указом Президента України. День для свята був обраний не випадково – вважається, що саме 8 жовтня 1016 року Київський князь Ярослав Мудрий видав перший збір законів «Руська правда». 

   7 жовтня 2022 року на кафедрі соціально-гуманітарних та правових дисциплін було проведено он-лайн засідання правового дискусійного клубу за безпосередньої ініціативи та під головуванням кандидата педагогічних наук, доцента Поліщук Олени Анатоліївни за участі науково-педагогічних працівників кафедри – завідувача Машковської Людмили Володимирівни і доцента Коваленко-Чукіної Ірини Григорівни та здобувачів вищої освіти різних факультетів Уманського НУС. Метою даного заходу було підвищення рівня правової культури, формування правових дослідницьких здібностей і компетенцій у студентів.

   З науковими доповідями виступила низка студентів, а саме: Осадчий Олександр «Екологічна сторона продовольчої безпеки в Україні», науковий керівник, доцент Поліщук О.А., Коберник Вероніка «Філософія права і сучасність» науковий керівник, доцент Поліщук О.А., Красвітній Нікіта «Зміни в екологічному праві 2022 р.», науковий керівник, доцент Машковська Л.В., Анна Осика «Захист право людини і громадянина в Україні» науковий керівник, доцент Машковська Л.В., Стеценко Артур «Еволюція прав людини» науковий керівник, доцент Коваленко-Чукіна І.Г., Митрофанова Яна «Порушення прав людини в умовах війни» науковий керівник, доцент Коваленко-Чукіна І.Г.

   Запропоновані доповіді викликали інтерес та жваве обговорення серед викладацького складу кафедри та здобувачів вищої освіти. Під час проведення семінару розгорнулася дискусія щодо проблемних аспектів захисту прав людини в умовах війни.

 

Керівник наукового студентського гуртка

з правових дисциплін

кафедри соціально-гуманітарних і

правових дисциплін Уманського НУС, доцент О.А. Поліщук