Меню
Остання редакція: 03 жовтня 2017

Профорієнтаційна робота в школах міста Корсуня-Шевченківського та Корсунь-Шевченківського району Черкаської області

21 вересня 2017 р. доцент кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Машковська Л.В. та доцент кафедри публічного управління та адміністрування Світовий О.М. провели профорієнтаційну роботу у школах міста Корсуня-Шевченківського та  Корсунь-Шевченківського району Черкаської області.

Підготовка молоді до свідомого вибору професії – важлива проблема з точки зору соціальних та психолого-педагогічних аспектів.

Головним завдання даної роботи було надання допомоги школярам у визначенні їх життєвого шляху, адже, професійна орієнтація гарантується Конституцією і законодавчо, є одним із видів соціальної допомоги людині в її самовизначенні.

Дуже важко не розгубитися у великій кількості професій. До того ж, важливо не помилитися – віддати перевагу тій професії, що найбільше відповідає здібностям, покликанню, знанням і потенціалу.

Під час зустрічі, старшокласникам, була надана необхідна інформація про Уманський національний університет садівництва,  його матеріально-технічну базу, спеціальності, переваги навчання, можливість підготовки до ЗНО на базі навчального закладу.