Меню
Остання редакція: 29 листопада 2021

ВЛАДА І НАСИЛЬСТВО В ДЕМОКРАТИЧНОМУ СУСПІЛЬСТВІ

Дискусійна панель «ВЛАДА І НАСИЛЬСТВО В ДЕМОКРАТИЧНОМУ СУСПІЛЬСТВІ»

В рамках Всеукраїнського проекту «16 днів проти насильства» 25 листопада 2021 р. на кафедрі соціально-гуманітарних і правових дисциплін була запроваджена панельна дискусія «Влада і насильство в демократичному суспільстві». В науковій дискусії взяли участь і виступили професор Анатолій Шатохін, викладач кафедри Юрій Ботнар, студенти 31зр, 21кзр, 31с, 21кс груп факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин.

Модератор дискусії А. Шатохін запропонував обговорити походження та науковий зміст дефініцій «Насильство», «Влада», «Демократія»,  їхній прояв у різних типах суспільств, у тому числі й в Україні. 

Дуже цікавим був виступ активного учасника політичних подій в Україні останнього десятиріччя Юрія Ботнара. Він розповів про причини «Революції Гідності», що розпочалася з мирних протестів студентів київських вузів і дій силовиків проти них. Це викликало обурення в українському суспільстві. Доповідач виклав своє бачення політичних подій в Україні останнього часу.

Студенти Маргарита Тарасова, Анастасія Чечельницька, Максим Кліщук поділилися своїми думками щодо проявів насильства у сучасному суспільстві.

Дискусійна панель виявилася ефективним майданчиком для обміну думками щодо актуальних проблем суспільного розвитку.

Модератор дискусії, доктор соціологічних наук, професор Анатолій Шатохін.

25 вересня 2011 року. м. Умань. «Беркут» затримав учасників мирного зібрання біля пам’ятного каменю Гонті і Залізняку.
Фото з архіву Юрія Ботнара.