Меню
Остання редакція: 21 грудня 2021

ВЛАДА І НАСИЛЬСТВО В ДЕМОКРАТИЧНОМУ СУСПІЛЬСТВІ

В рамках Всеукраїнського проекту «16 днів проти насильства» 7 грудня 2021 р. на кафедрі соціально-гуманітарних і правових дисциплін був проведений науково-практичний семінар «Відповідальність за насильство в демократичному суспільстві відповідно до кримінального законодавства України». В науково-практичному семінарі взяли участь і виступили доцент кафедри Зінаїда Білошкурська, провідний юрисконсульт університету Богдан Гейко, студенти 31-гр, 21мб-гр, 21мб-м груп факультету менеджменту.

Модератор науково-практичного семінару З.Білошкурська запропонувала розділити тему обговорення на 4 розділи і обговорити зміст кожного розділу, а саме: «Покарання за кримінальні правопорушення проти життя та здоров’я особи», «Відповідальність за кримінальні правопорушення проти волі і честі особи», «Відповідальність за кримінальні правопорушення проти власності», «Відповідальність за кримінальні правопорушення проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності». Вона виступила з повідомленнями за які саме злочини наступає відповідальність і які санкції передбачені за вчинені злочини. Цікавим був виступ провідного юрисконсульта університету, який має практичний досвід в правоохоронних органах України. Він розповів про причини виникнення правопорушень і злочинів в державі, навів приклади розслідування вчинених злочинів. Взяли активну участь в обговоренні питань семінару і студенти Яна Моцю, Рудь Максим, Ізабелла Большакова, Анастасія Миронюк, Дарина Заслонюк, Ангеліна Менделуц. Вони поділилися своїми думками щодо проявів насильства у сучасному суспільстві, про причини їх виникнення, і як, на їхню думку, необхідно боротися з цими явищами.

Науково-практичний семінар виявився ефективним майданчиком для обміну знаннями і думками щодо актуальних проблем нашого суспільства.

Модератор семінару, доцент кафедри  Зінаїда Білошкурська.