Меню
Остання редакція: 23 листопада 2020

На кафедрі соціально-гуманітарних та правових дисциплін відбулося засідання наукового студентського гуртка з правових дисциплін приурочене Всесвітньому дню дитини.

23 листопада 2020 р. на кафедрі соціально-гуманітарних та правових дисциплін Уманського НУС було проведено засідання наукового студентського гуртка з правових дисциплін, присвячене Всесвітньому дню дитини, яке асоціюється зі святом дитячої радості, миру, благополуччя, взаєморозуміння і братерства. Слід зазначити, що 20 листопада 1959 року Генеральною Асамблеєю ООН прийнято Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини

Основна ідея Конвенції полягає в найкращому забезпеченні інтересів дитини. Положення Конвенції зводяться до чотирьох основних вимог, які мають забезпечити права дітей: виживання, розвиток, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип, який проголошує Конвенція – визнання дитини повноцінної і повноправною особистістю. 

Під час засідання наукового гуртка кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін з доповідями виступила низка студентів різних факультетів, які охопили питання прав дітей в Україні, їх правового захисту та відповідальності за їх порушення, а також розвитку середовища, дружнього по відношенню до дітей, шляхом діалогу і активних дій, благополуччя дітей у всьому світі, укріплення та розширення діяльності ООН в інтересах дітей, зокрема, слід зазначити, кращі доповіді таких студентів як: А.А. Недигало на тему: «Правове забезпечення прав дітей в Україні та світі» (науковий керівник к.ю.н., доцент Л.В. Машковська)., С.В. Олійник на тему: «Захист прав і відповідальність за порушення прав дитини в Україні» (науковий керівник к.ю.н., доцент З.П. Білошкурська), А.В. Явтушенка на тему: «Права дитини, школяра, студента в Україні» (науковий керівник к.п.н., доцент О.А. Поліщук).

Організатори заходу щиро подякували доповідачам за змістовно підготовлений матеріал та побажали в подальшому міцного здоров’я, благополуччя та зразкових оцінок і вдалих сесій.

Керівник наукового студентського гуртка

з правових дисциплін

кафедри соціально-гуманітарних і

правових дисциплін Уманського НУС, доцент О.А. Поліщук