Меню
Остання редакція: 25 квітня 2019

Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 175-річчю Уманського національного університету садівництва

Секція правових дисциплін кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін працювала 24 квітня 2019 року, в роботі якої прийняли участь 25 студентів та чотири викладачі.

На засіданні секції (керівник – кандидат юридичних наук, доцент Білошкурська З.П., керівник гуртка – кандидат педагогічних наук, доцент Поліщук О.А., староста гуртка – студентка 41-м групи Заблоцька М.О.) було заслухано та обговорено 16 наукових доповідей студентів, де висвітлено низку різнобічних питань, які стосуються захисту господарських прав та законних інтересів суб’єктів господарювання, оподаткуванню операцій з криптовалютою в Україні, правового регулювання концесійної діяльності та лізингових операцій в Україні, вирубуванню лісів на території України, правового регулювання загального використання лісових ресурсів в Україні, особливостей медичної реформи в Україні, правових способів забезпечення виконання договірних зобов’язань, сучасного стану модифікації адміністративного законодавства в Україні та ін.

Було визнано кращими з наукової точки зору наступні доповіді:

  1. Поліщук К.Ю. студентка факультету лісового і садово-паркового господарства 41-сп групи на тему: «Особливості впровадження медичної реформи в Україні», науковий керівник кандидат юридичних наук, доцент Машковська Л.В.
  2. Бурлаченко А.О. студентка факультету економіки і підприємництва 41-о групи на тему: «Оподаткування операцій з крипто валютою в Україні», науковий керівник кандидат педагогічних наук, доцент Поліщук О.А.
  3. Середа С.М. студентка факультету менеджменту 21-м групи на тему: «Співвідношення понять «державне управління» та «виконавча влада», науковий керівник кандидат історичних наук, старший викладач Коваленко-Чукіна І.Г.

Всі доповіді викликали неабияку зацікавленість у присутніх, що стало приводом до жвавого їх обговорення. Керівники секції побажали доповідачам подальших творчих злетів та наукових здобутків.

 

 

 Керівник наукового студентського гуртка

кафедри соціально-гуманітарних

і правових дисциплін, кандидат

педагогічних наук, доцент                                                            О.А. Поліщук

На засіданні секції народознавства, історії України та філософії (керівник секції – доцент Костюк М.В., керівник гуртка – доцент Доморослий В. І., староста гуртка – студ. 11-м групи Мислякова М.С.).  Були розглянуті актуальні питання української історії, зокрема, будівництво основ української державності на різних етапах суспільного життя на території України, порушувались проблеми міжнаціональних стосунків на території України та шляхи їх оптимального вирішення.

 Кращими були визнані наступні доповіді:

-       студентки 21-т групи Думанської Марії (інженерно-технологічний факультет);

-                            студентки 41-м групи Заблоцької Марини (факультет менеджменту);

-                            студентки 11-пб групи Конської Вікторії (факультет менеджменту).

Доповіді викликали зацікавленість у присутніх, що призвело до їх жвавого обговорення. Керівники секції побажали доповідачам подальших творчих злетів.

 

Керівник наукового студентського гуртка

кафедри соціально-гуманітарних

і правових дисциплін, кандидат

історичних наук, доцент                                                   В.І.Доморослий