Меню
Остання редакція: 25 квітня 2024

ЗАСІДАННЯ СЕКЦІЇ ПРАВОВИХ ДИСЦИПЛІН студентської наукової конференції, приуроченої 160 – річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й.К. Пачоського

25 квітня 2024 року відбулася студентська наукова конференція, приурочена 160 – річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й.К. Пачоського. 

Організатор заходу: Уманський національний університет садівництва.

Учасники конференції: молоді науковці та дослідники, здобувачі вищої освіти різних факультетів Уманського НУС.

Актуальність конференції зумовлена необхідністю підвищення рівня та удосконалення системи професійної освіти, а також розвитку навичок наукової комунікації молодих науковців.

В роботі секції правових дисциплін кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін прийняли участь 18 студентів та три викладачі.

На засіданні секції (керівник – кандидат юридичних наук, доцент Людмила Машковська, керівник гуртка – кандидат педагогічних наук, доцент Олена Поліщук, староста гуртка – студентка 11-е групи Марія Свіщенко) було заслухано та обговорено 10 наукових доповідей студентів, де висвітлено низку різнобічних питань, які стосуються  захисту прав працівників у випадках звільнення та переведення на іншу роботу, дослідженню новітніх технологій та інновацій, спрямованих на покращення екологічної продуктивності, впливу воєнного конфлікту на трудові відносини, відповідальності за ведення підприємницької діяльності без державної реєстрації, конституційної природи правових санкцій, впливу правових норм на стимулювання інноваційної діяльності у сфері сталого розвитку, правового регулювання національної безпеки, юридичної відповідальності за порушення екологічного законодавства в Україні, прав людини в контексті міжнародного права, застосування смертної кари в Україні, а також поняттю і сутності філософії права.

Було визнано кращими з наукової точки зору наступні доповіді:

  1. Марії Свіщенко,  студентки 11-е   групи факультету економіки і підприємництва на тему: «Філософія права: поняття, суть та функції», науковий керівник – к.п.н., доцент Олена Поліщук.

  2. Олександри  Курмаз, студентки 11-ек групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин на тему: «Вплив воєнного конфлікту на трудові відносини», науковий керівник к.ю.н., доцент Людмила Машковська,

  3. Сергія Діденка,  студента 21-е групи факультету економіки і підприємництва на тему: «Права людини в контексті міжнародного права: принципи та реалізація», науковий керівник – к.і.н., доцент Ірина Коваленко-Чукіна.

Всі доповіді викликали неабияку зацікавленість у присутніх, що стало приводом до жвавого їх обговорення. Керівники секції побажали доповідачам подальших творчих злетів та наукових здобутків.

Подані наукові праці здобувачів вищої освіти буде опубліковано  у Збірнику студентських наукових праць Уманського НУС та розіслано учасникам.

Дякуємо за співпрацю та перші кроки у науці. Сподіваємось, що такий досвід допоможе у майбутніх успіхах молодих науковців.

 

Керівник наукового студентського гуртка

кафедри соціально-гуманітарних

і правових дисциплін, кандидат

педагогічних наук, доцент О.А. Поліщук