Меню
Остання редакція: 03 квітня 2024

Зустріч студентів, факультету агрономії Уманського національного університету садівництва з провідним агрономом, потужної СТОВ «Агрофірми Корсунь», Твердохлібом Богданом Ігоровичем

Залучення провідних фахівців до проведення лекцій на базі закладу вищої освіти є не лише важливим індикатором відповідності освітнього процесу сучасним критеріям якості, але й корисною практикою налагодження комунікації між поколіннями фахівців – нинішніми і завтрашніми.

Значущою у цьому сенсі стала зустріч студентів, факультету агрономії Уманського національного університету садівництва з провідним агрономом, потужної СТОВ «Агрофірми Корсунь», Твердохлібом Богданом Ігоровичем. 

В рамках лекції – Земельне право, яка була проведена 1 квітня 2024 року, доцентом кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін, факультету менеджменту, Пасєкою Мирославою Олексіївною, з залученням спеціаліста-практика, надала змогу студентам спеціальності  «Агрономія» почути з вуст ведучого фахівця: хто такий сучасний агроном, що належить до сфери обов’язків агронома, якими знаннями повинен володіти кваліфікований агроном.

З огляду на багатозадачність цієї професії, можна зробити логічний висновок, що фахівцю потрібно чимало навичок. І це дійсно так. В першу чергу це звичайно профільні аграрні знання: рослинництво, тваринництво, аграрна інженерія та земельне право.

Останнє до речі зараз дуже актуально, дізнатися докладніше про законодавство у сфері сільського господарства. Якщо є бажання досягти серйозних висот в аграрній сфері, то одними лише профільними знаннями не обмежишся.

Адже, в сучасних реаліях належне функціонування економіки країни і світової продовольчої безпеки залежить від аграрного сектору, у якому професія агронома займає почесне місце. Для тих, хто обрав цей фах відкриті широкі можливості щодо працевлаштування і забезпечення власного добробуту.

Мирослава ПАСЄКА,

доцент кафедри соціально-гуманітарних

і правових дисциплін