Меню
Остання редакція: 04 березеня 2024

Зустріч студентів зі старшим інспектором ювенальної превенції УРУП, майором Сергієм КОВАЛЕНКО на тему: «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх під час воєнного стану в Україні».

    Для нашого суспільства проблема правопорушень серед неповнолітніх є актуальною. На це постійно звертають увагу соціологи, педагоги, науковці, практичні працівники судових і правоохоронних органів, представники правозахисних інституцій.

    Одним із напрямів у боротьбі з правопорушеннями неповнолітніх, зокрема, є профілактична діяльність.

   Профілактика правопорушень серед неповнолітніх в Україні проводиться зусиллями педагогів, співробітників соціальних служб, служб у справах неповнолітніх, працівниками правоохоронних органів.

   Тому 4 березня 2024 р. на запрошення Уманського НУС , за сприянням начальника УРУП, полковника Олександра ГНЄДОВА відбулась зустріч студентів зі старшим інспектором ювенальної превенції УРУП, майором  Сергієм КОВАЛЕНКО на тему: «Профілактика правопорушень серед неповнолітніх під час воєнного стану в Україні». Організатором заходу виступила кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін, факультету менеджменту.

   Акцентувалась увага на особливостях профілактичної діяльності серед неповнолітніх. Саме первинна профілактика противоправної поведінки (освітній етап) передбачає ознайомлення неповнолітніх із нормативно-правовою базою держави.

   Адже удосконалення методики профілактики з неповнолітнім щодо правопорушень сприятиме зниженню рівня вчинюваних правопорушень в Україні. Неповнолітні – це не лише духовний, інтелектуальний і матеріальний потенціал майбутнього суспільства, а й найцінніший скарб, яким володіє наша держава!

   Проведена лекція із залученням практика, викликала у студентів глибоку зацікавленість, що сприяло дискусії в порівнянні теоретичних та практичних заходів профілактики. 

 

Мирослава ПАСЄКА,

доцент кафедри соціально-гуманітарних

і правових дисциплін