Меню
Остання редакція: 03 жовтня 2023

2 жовтня 2023 р. в Уманському національному університеті садівництва, кафедрою соціально-гуманітарних і правових дисциплін, факультету менеджменту була організована зустріч колективу з ветеранами російсько-української війни

   З нагоди Дня захисників та захисниць України відповідно до наказу ректора Уманського НУС від 01.09.2023 р. №01-05/134  "Про реалізацію Концепції національно-патріотичного виховання студентської молоді в УНУС на 2023/2024 навчальний рік"  2 жовтня 2023 р. в Уманському національному університеті садівництва, кафедрою соціально-гуманітарних і правових дисциплін, факультету менеджменту була організована зустріч колективу з ветеранами російсько-української війни. У заході брали участь четверо військовослужбовців Уманської територіальної оборони: Сергій Бузиновський, Сергій Петришин, Сергій Розборський, Антін Ненька. Вони різні: учитель, підприємці, продавець-консультант, але на початку повномасштабного вторгнення їх об’єднало одне - почуття громадянського обов’язку, яке вимагало стати на захист своєї Батьківщини. Вони не могли змиритися з тим, що ворог плюндрує рідну землю і записалися добровольцями до місцевої теритріальної оборни.-

   Хлопці не були аматорами у військовій справі, Сергій Бузиновський, Сергій Розборський, Антін Ненька  мали за своїми плечима досвід АТО і щедро ділилися з побратимами своїм військовим досвідом, що стало їм у пригоді на передовій під час боїв з ворогом після повномасштабного вторгнення Росії 22 лютого 2022 р.

   Вони майже десять місяців захищали Вітчизну на одній з найгарячіших ділянок війни – Бахмутському напрямку.  Сергій Бузиновський і  Сергій Розборський як солдати-стрільці. Антін Ненька - оператор БПЛА, його вправні дії вивели з ладу чимало ворожої техніки та живої сили. Сергій Петришин -  солдат-стрілець, проявив себе талановитим конструктором. Він конструював антидронові рушниці, собівартість яких складала 45 тис. грн., за своїми бойовими властивостями вони не поступаються заводським, вартістю понад 300 тис грн. Виробами конструктора-аматора користувалися не тільки побратими по ТРО, а користуються й інші підрозділи українського війська, успішно приземлюючи ворожі дрони, не даючи їм можливості завдати шкоди нашим позиціям. Кожен по своєму, вони разом з іншими воїнами ЗСУ зуміли зупинити ворожий наступ і переламати хід війни.

   Зустріч тривала більше однієї пари. Студенти уважно слухали розповіді ветеранів і задавали різні питання, зокрема щодо матеріального забезпечення армії і фронту, на які отримували відверті відповіді. 

   Зустріч пройшла у теплій, невимушеній атмосфері, шановані герої-захисники, своїм прикладом спонукали студентів наполегливіше навчатися, щоб стати справжніми фахівцями своєї справи і набуті знання спрямовувати не тільки на поліпшення власних статків, державного добробуту, а й на захист Батьківщини.

   Подібні зустрічі є дуже важливим елементом національно-патріотичного виховання молоді.