Меню
Остання редакція: 20 жовтня 2017

Кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін взяла участь у роботі VII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи»

19-20 жовтня 2017 року на факультеті менеджменту Уманського національного університету садівництва відбулась VII Всеукраїнська науково-практична конференція «Менеджмент ХХІ століття: проблеми й перспективи». Вже стало доброю традицією не лише започатковане деканом факультету, доцентом Н.О. Вернюк проведення щорічних всеукраїнських науково-практичних конференцій, а й те, що до участі в них повсякчас запрошуються спеціалісти не лише з менеджменту, економіки, теорії й практики бізнесу, а й фахівці зі всього обширу наук, які вивчають сучасний український соціально-гуманітарний дискурс. Кафедра соціально-гуманітарних і правових дисциплін не залишилась осторонь осмислення цієї актуальної для України й світу проблематики. А отже – активно долучилась до роботи VII Всеукраїнської науково-практичної конференції.

Вченими кафедри на засіданні секції «Соціальні, філософські та політичні проблеми формування громадянського суспільства в Україні», якою керував завідувач кафедри, доктор соціологічних наук, професор А.М.Шатохін, були оприлюднені концептуально різнопланові доповіді, які окреслюють ідейно-тематичний комплекс питань, що пов’язують соціально-гуманітарну семіосферу  з актуальними стратегемами сучасного менеджменту.

Так, зосібна, кандидат історичних наук, старший викладач О.П.Гарбар запропонувала увазі слухачів доповідь на тему: «Зв'язок психології та педагогіки вищої школи». Кандидат історичних наук, доцент  В.І. Доморослий  ознайомив присутніх з доповіддю на тему: «Трипільська культура – та її вплив на формування сучасної української культури». Кандидат історичних наук, доцент М.В.Костюк цікаво й неординарно осмислила проблематику теми власної доповіді: «Рекреаційно-туристичні ресурси Слобожанщини: культурно-історичні, природні, латентні».

Кандидат історичних наук, старший викладач кафедри І.Г. Коваленко-Чукіна ознайомила учасників засідання з доповіддю «Екологізація – студентської молоді України», актуалізувавши концепти екологічної етики й екологічної моральності.

Кандидат юридичних наук, доцент Л.В. Машковська запропонувала доповідь на тему «Особливості громадянського суспільства як основи розвитку правової держави», в якій виклала власне розуміння громадянського суспільства як основи право творення й державотворення.

Як завжди яскравою й актуальною для сьогодення й майбутнього, постала доповідь І.С.Пахольчука «Ідентичність як провідний чинник становлення національної держави». В чіткій формі було окреслено провідні концепти осмислення духовно-інтелектуальної ідентифікації українства як основи творення національної державності.

Доповідь кандидата педагогічних наук, доцента А.О.Поліщук  «Модель формування правової компетентності майбутніх менеджерів у вищих аграрних навчальних закладах» є актуальною для проблематики конференції, оскільки є як правознавчою, так і педагогічною водночас.

Професори А.М.Шатохін та М.А. Вуйченко запропонували увазі учасників конференції цікаву трансдискурсивну тему   «Філософські засади управлінської діяльності», яка не лише окреслює сам світоглядний сенс управління, а й прогностично визначає його  перспективи. 

Доценти Т.О.Шевчук та І.Ф.Чорнобаб міркували про «Особливості організації та змісту фізичного виховання студентів вищих навчальних закладів». На наш погляд, такі міркування цілком відповідають принципам гармонійного виховання особистості, закладеним ще Платоном у його славнозвісній «Академії».

На Пленарному засіданні конференції виступив із доповіддю доктор філософських наук, професор, академік АН ВО України П.М.Ямчук.

Підсумовуючи плідну роботу VII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент ХХІ століття: проблеми й перспективи», її ініціатор - декан факультету менеджменту, Н.О.Вернюк побажала всім учасникам подальшої плідної наукової роботи.